Budapesta, my love..

Standard

esti asa departe de mine acum!

Kidding. A fost cam scurta vacanta asta. Parca mai mergea o saptamana acolo.

Nu am mai scris de mult timp aici, asa ca am niste emotii. Fiindca nu am gasit informatii prea la obiect despre diverse obiective turistice, am zis sa va impartasesc cum a fost pt noi Budapesta. (sarim peste partea din romania, ca va fi un post special cu asta..)

Marti noaptea am ajuns la garnita la Nadlac, unde 2 ofiteri ne asteptau, ne-au si intrebat de ce am ajuns asa de tarziu :)). Ma rog.. am prezentat actele si ne-au dat drumul in minunata lor tarisoara (in sfarsit!!). Am luat vigneta (pe drum sunt niste camere de luat vederi, care “citesc” numarul de inmatriculare si verifica daca sunteti intr-o baza de date cu cei care au platit vigneta) si am plecat spre Zugligeti Niche Camping. Am ajuns si noi pe la 1 jumate acolo, dar Senora Rosmerta (nu o cheama asa pe doamna de acolo, dar nu imi amintesc exact acum..) dormea din nefericire pt noi. Asa ca prima noapte am campat oarecum in afara campingului.

Prima zi:

Dimineata am mers la receptie si am facut cunostinta cu doamna X (tot nu imi amintesc cum o cheama!!) care ne-a dat niste harti, un ghid in romana si mai multe oferte. I-am spus cat avem de gand sa stam (pe site era oferta 4 mopti+o noapte gratis), dansa a zis ca ok, si pe urma tulay Domni. Am cumparat de la ea 4 bilete  (valabile pt orice.. tramvai, hev, autobuz) pe care am dat 1280 HUF. De acolo circula decat 291 (ultimul autobuz seara, pleaca spre camping de la gara la ora 10:40), asa ca am luat acest autobuz minunat (arata tot ca ale noastre.) si am mers pana la gara. Adica am trecut peste podul Margareta (Margit Hid) care este in proces de reabilitare, si am mers la capatul lui 91. Gara este frumoasa, de afara e simetrica, are peronul acoperit (arata ca un fel de sera partea din centru). de acolo am mers spre Opera. Cladirea teatrului de opera este foarte impunatoare de afara, dar cand intri inauntru, te simti ca intr-un basm. Lipsesc rochiile lungi cu corsete, in rest este de vis. biletul este 2800 HUF (2520 cu Budapest card) si daca doriti, puteti achizitiona si un bilet de 500 HUF la un miniconcert. Dupa aceea am mers spre biserica Sf. Stefan (Sz. Istvan Bazilika). Pe drum am trecut si pe lanca Muzeul de Fotografie si Muzeul Postei.

Asa.. revenim. La biserica Sf. Istvan nu se plateste intrarea decat la turn (500 HUF adulti, 400 HUF adulti cu Budapest card; 400 HUF studenti, 300 HUF studenti cu Budapest card.) si la trezorerie, insa trezoreria era in reconstructie si nu se puea vizita. In prima zi nu am vizitat decat biserica, nu si turnul. Dupa ce am plecat, am trecut prin piata Roosvelt, peste podul cu lanturi, si am ajuns la furnicularul ce urca spre Galeria nationala. Nu am mai fost la Galeria nationala, insa biletul este, din cate am auzit, 600 HUF de persoana. De aici am mers in dreapta, pe o straduta, unde am trecut pe langa Biserica Capucinilor, si Biserica Sf. Ana (are un acoperit superb! se viziteaza de la 10 la 18 parca.) dar erau inchise cand am trecut pe langa ele. pe urma am mers pe langa Dunare pana la Insula Margareta. Este superba si in plus, ai voie sa mergi pe iarba. Am traversat toata insula, cu mici opriri la o vata de zahar (350 de HUF dar merita, este gigantica.), la niste ruine, etc.

Deja se inserase cand am trecut Podul Arpad (Arpad Hid). Fiindca era trecut de 9, nu mai era descis la casa pt a ne pute cumpara Budapest cardurile, asa ca am mers la primul hotel mare, si am cumparat de acolo. Budapest cardurile se pot cumpara si de la hoteluri. Am mers pe jos iarasi pana la Margit Hid, am luat 291 pana la ultima statie si am mers la cortuletul nostru .

Voi reveni cu un alt post despre ziua 2.

Advertisements

4 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s