Ora de vara si ora de iarna

Standard

Deci sa incepem cu inceputul.. de ce ora de vara si ora de iarna?

“Ora de vară este ora legală adoptată de unele ţări sau teritorii pe timpul unei părţi a anului, cu începere la o dată din timpul primăverii şi până la o dată din timpul toamnei. Ora de vară este de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numită, prin contrast cu ora de vară, ora de iarnă.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cât mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activităţi umane să se desfăşoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economiseşte energia electrică necesară iluminatului.”

Am trecut iar la ora de iarna.. Dimineata va fi iar lumina (caahhhh.. ce bine era sa ma duc asa mai pe intuneric la scoala.. mai motaiam si eu putin pe drum) si se intunericeste mai devreme (naspa pt ca a 5 si ceva deja era semiintuneric.. si pur si simplu mi s-a facut un somn.. asa o sa fie probabil tot timpul iarna asta – hibernating 😀 )

Astazi, 28 octombrie 2007, Soarele a apus la 6:13!!

Damn it! O sa ma intorc adormita sa rezolv probleme cu unde mecanice (le ”ador”!) din moment ce iar o sa ies la tabla maine 😦 .

Looking forward the weekend 😀 .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s