Piatra Craiului

Standard

Sa vezi rasaritul de pe creasta.. ce ar putea sa fie mai frumos?

Locatie: cabana Garofita Pietrei Craiului

Data: intr-un weekend

Starea vremii: cald. foaarte cald

si mai e si noapte.

Dupa o cantare sanatoasa la foc, pe la 1 jumatate ne-am gandit noi ca ar fi frumos sa mergem sa vedem rasaritul de pe creasta. Bun. La 2 este plecarea. Alergam repede dupa rucsaci, apa, haine si mancare. Cei care nu aveau frontale si-au facut rost repede, si pe la 2 am plecat. Mergeam intr-un ritm foaaarte alert (NOT)(Doar era noapte, mergeam ca melcii). Apare si zicala: “Pauzele lngi si dese, cheia marilor succese”.

Mergem ce mergem, ajungem la Marele Grohotis si incepe sa se lumineze putin.

img_2222.jpg

Pe drum na trezim cu cateva pietre care se rostogoleau.. niste capre negre foarte matinale incercau sa ne ‘salute’ probabil :)).

img_2231.jpg

Grabim pasul, si ajungem in Poienita Inchisa unde scoatem mancarea si primus-ul ca sa facem ceai. Stam acolo si mancam bine ca s ane ‘recapatam fortele’ si sa ne mai trezim putin. De acolo jumatate din gasca pleaca jos, din cauza vantului sau a oboselii. Noi ne continuam drumul pana sus, si desi am ratat rasaritul, mergeam ‘optimisti’ ca poate prindem apusul :)).

Ajungem pe creasta prin doua hornuri, si acolo cel maiĀ  frumos peisaj posibil. si mergem pe creasta (putin mai incet) si pana la urma ajungem la refugiul Grind 2 de unde incepem coborarea pe lanturi. ajungem la Zaplaz si facem stanga spre Umeri, si mergem spre cabana. Cam fara apa, facem setea pe-acolo pana ajungem la un ghetar unde ne mai invioram putin. cand ajungem in Poiana Tamaselului deja eram obositi si fugin perede spre Plaiul Foii cateva minute pana la izvor (atitudini – ‘Thank you GOD!!!’) (post neterminat)

rasaritul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s